#JeSuisCharlie

De journalist, gemaakt om nieuws te schrijven. Meestal slecht nieuws, want goed nieuws is geen nieuws heb ik geleerd. En die journalist, die leeft voor z’n job, die z’n leven riskeert voor het nieuws, die journalist werd vandaag voor een stukje monddood gemaakt.

De gebroken pen laat een grote inktvlek na op het papier. Geraakt door terroristen. Twaalf mensen laten tot nu toe het leven waaronder Ahmed, politieman, die al smekend werd neergeschoten. Alsof hij een stuk vlees was.
Wekelijks sterft er één journalist. We zijn zeven dagen ver in 2015 en kijk: twaalf doden, waarvan 8 journalisten op nog geen zeven dagen tijd. Ik sta perplex. Op enkele minuten tijd werden er twaalf levens afgenomen.

Het begint erop te lijken dat journalist zijn een gevaarlijk beroep wordt. Journalist, een beroep waarin ik afgestudeerd ben, een beroep waar ik mijn toekomst in zie, een beroep waar ik eigenlijk rillingen van krijg.

En toch mogen we ons niet laten doen. Hetzelfde blijven doen voor onszelf, voor de sector, maar vooral voor diegenen die vandaag het leven lieten. Want samen staan we sterk. #JeSuisCharlie

jesuischarlie

Advertenties
#JeSuisCharlie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s